Jan 25
2015

Dobbeltdyner bør købes på internettet

Leder du efter nye dobbeltdyner, men har problemer med at finde den helt rigtige, som tilfredsstiller dig både kvalitetsmæssigt og økonomisk? Så bør du måske droppe de fysiske butikker, og i stedet gå på jagt efter din nye dobbeltdyne på internettet, hvor udvalget er større og priserne lavere.

Der findes mange forskellige dobbeltdyner, hvilket selvsagt gør det lidt svært at vælge. Hvis man ikke har kendskab til emnet, så bliver det blot endnu sværere – for hvad betyder de forskellige termer? Bæreevne, vår og procentfordeling af dun og fjer er blot nogle af de mange termer, som du vil støde på, når du leder efter en ny dobbeltdyne. Heldigvis er der svar på dine kvaler, hvis du er i tvivl – læs bare med herunder.

Hjælp til valg af dobbeltdyne

Det første begreb vi vil redegøre for er ’bæreevne’ – hvad betyder dette? I al sin enkelthed er bæreevnen et udtryk for dynens evne til at bevare varmen; med andre ord dynens varmegrad. For at gøre det nemmere for dig har man fundet på begrebet bæreevne, som er en skala fra cirka 7-16, hvor 16 er det varmeste, imens 7 er en forholdsvis kølig dyne (en såkaldt sommerdyne). Det anbefales at vælge en dyne med en bæreevne på 11-13, hvis man har en temperatur på cirka 16-21 grader i ens soveværelse. Er der koldere i soveværelset, så skal man vælge en dyne med en højere bæreevne, imens man skal vælge en dyne med en lavere bæreevne, hvis man har det varmere i soveværelset.

Bæreevnen har ikke noget med dynens overordnede kvalitet at gøre, da man sagtens kan finde lavkvalitetsdyner med en bæreevne på 15 og højkvalitetsdyner med en bæreevne på 9. Kvaliteten afhænger derimod af procentfordelingen af dun og fjer samt kvaliteten af disse dun. Desto højere procent af dun, desto højere kvalitet er dynen. På http://www.dunogfjer.dk/collections/dobbeltdyner-200×220-cm/200×220 kan du se et stort udvalg af dyner med over 90 % dun, hvor dunene oven i købet er Europæiske (både moskusdunene og gåsedunene).